“Számtalan randevún vagyok túl, unalmasabbnál unalmasabb találkozókon. Sörözők, kávézók, éttermek, séták és a mivel foglalkozol, mit szeretsz csinálni? Egy idő után nem volt kedvem ismerkedni; de ekkor robbant be az életembe Zoli, aki egészen másfajta randevúra hívott… „

Bibók Bea párterapeuta-szexuálpszichológus mindig is nyíltan, őszintén beszélt mindazokról a kérdésekről is, amelyekről néha szeretünk hallgatni. Pedig jól beszélgetni jó. Ráadásul tapasztalataink megosztása másoknak is erőt adhat. A Bea által összegyűjtött első-randevúk élményeiből válogattunk most:

1.HAMUPIPŐKE színházba megy

„Egy szürke, novemberi napon, amikor élni sincs kedve az embernek, egy papírt találtam a kocsim szélvédőjén, amire az volt ráírva, »ez nem fair«. Nem értettem az üzenetet, gondoltam, egy bolond járt az autóm körül.

Következő nap ismét egy cetli várt rám munka után a szélvédőn, amire megint egy homályos üzenet volt felírva: »annyira csodálatos, hogy ez már fájó«. Ezt sem értettem, sőt dühített, hogy ki szórakozik velem. De élesen emlékszem arra az érzésre, hogy másnap már várakozással telve mentem az autómhoz. Újabb papír várt, amin az állt, hogy menjek 100 métert előre, ott fogok látni bal kéz felől egy fát, majd az első ágon találok egy nejlonzacskót, azt keressem meg. Zavarban voltam, nem tudtam, figyel-e valaki?

Persze nem bírtam ki, elmentem érte. A zacskóban egy feladvány volt, amit meg kellett oldanom, ám ez egyáltalán nem volt egyszerű, ehhez neki kellett veselkednem. Egész este fejtettem a fejtörőt, nem hagyott nyugodni. Zakatolt bennem a kérdés, hogy ki lehet az az ember, hiszen sok energia kellett ahhoz, hogy a feladatokat kitalálja és meg is írja…Másnapra megfejtettem a feladványt, és egy másik helyszín volt a megoldás, ahol ismét várt egy levél. Ebben azt kérte tőlem, hogy ugyanarra a helyre tegyek egy válaszborítékot a lábméretemmel.

Mondanom sem kell, hogy ez már szexuálisan is izgalmas volt- Este nem tudtam aludni, járt a fantáziám. Elvittem a levelet, a megadott helyre, egy kő alá rejtettem a lábméretemet. Másnap az autómon ismét egy levél várt, hogy az újabb feladványban rejlő helyre fáradjak el. Egész este fejtettem megint, de sajnos másnapra nem sikerült megoldanom. Számok, betűk, földrajzi kérdések, majd napok múlva a végső eredmény egy koordináta lett. Beütöttem a GPS-be, és egy közeli kisváros cipőboltját találtam ott.

Azt éreztem, őrült vagyok, és valami fogva tart. Izgatott az egész, és közben féltem is. Semmit nem tudtam, ki játssza velem ezt a játékot és mi célból? A cipőboltba betérve egy levélre számítottam, ám ezzel ellentétben egy sötét bordó cipőt kaptam az eladó hölgytől, ami pont az én méretem volt, és már ki volt fizetve. Nem értettem a helyzetet, miközben zavartan kitámolyogtam a boltból. Csak otthon vettem észre, hogy az egyik cipőben van egy színházjegy. Egy darab jegy, és mellette egy levélke: »Kérlek, ezt vedd föl!«

Elérkezett a színházi előadás napja. Felöltöztem csinosan, és valóban a bordó cipőt viseltem. Minden pillanatban azt figyeltem, mikor ki kerül mellém a tömegben, nem tudtam, ott van-e . A nézőtéren az egyik oldalamon ült egy férfi egy nővel, a másik oldalamon senki. Akkor érkezett egy férfi a mellettem lévő székre, amikor éppen már leoltották a fényeket. Izgultam, és alig tudtam a darabra figyelni. A mellette ülőre figyeltem leginkább, az illatára és a lélegzetvételére, de nem történt semmi. Nem tudtam, hogy vajon egyáltalán itt van-e az a férfi?

Szünet következett, és amikor visszatértem, egy levél várt a székemen, hogy nagyon csinos vagyok a bordó cipőben. Miközben iszonyatosan vert a szívem, persze kíváncsi is lettem. A második felvonás közben egyszer csak hátulról valaki a fülembe suttogott, hogy ne izguljak, mert itt van mögöttem. A darab végeztével pillantottam meg Ádámot. Elállt a lélegzetem…”

2. SZERELEM születik

“Henit egy internetes felületen ismertem meg, megbeszéltünk egy első személyes randit. Állatorvos vagyok és a randi előtt kis idővel hirtelen egy ellő tehénhez hívtak. Szégyelltem volna lemondani az első randit, így gumicsizmában és egy overallban odamentem a megbeszélt helyre.

Heni, akit akkor láttam először, tűsarkúban érkezett a randevúra. Előzőleg bedobtam a kocsiba számára egy koszos farmert meg egy pólót is és kértem, öltözzön be, és csinálja majd azt, amit mondok! Nagyon vagány lány volt, de nem gondoltam volna, hogy hiszti nélkül sikerül rávennem. Így egy büdös istállóban, az első randin épp egy kis bocit hozunk együtt a világra! Utána azt éreztem, ilyen nő kell nekem!”

 

3. ÁLARCBAN is megtalállak

“A kedvesemmel interneten ismerkedtünk meg, és az első randink meglehetősen izgalmasra sikerült. Laurát meghívta a barátnője egy maszkabálba, így megbeszéltük, hogy én is elmegyek. Külön érkeztünk. Igen ám, de a jelmezünket nem árultuk el egymásnak.

Képzeld el, amikor belépsz egy buliba, és azzal szembesülsz, hogy hatvan jelmezes ember táncol, álarccal, és valahol az ígéretes nő is közte van. Reménytelenséget éreztem. Próbáltam emlékezni, mit is tudok róla. Rövid barna haj, magasság. Volt ott macskanő, szellem, mozdonyvezető és vibrátor árus, hastáncos, kéményseprő lány, doktornő szexi fehér harisnyában… De nem tudtam, melyik ő. A helyzet érdekes volt és megoldhatatlannak tűnt.

Ültem, járkáltam és figyeltem, na meg pezsgőztem. Egyszer csak egy lány kezére tévedt a pillantásom… és bevillant, hogy Laura írt nekem egy gyerekkori esetről, amikor a bal kezét leforrázta, és maradt egy pici nyom a bőrén. Emlékeztem, hogy azt írta, szívecske formájú. És egyszer csak a Pa-Dö-Dö-nek öltözött páros egyik tagjának kezén megláttam a pici szív alakú égési nyomot, amiről egyből Laura jutott eszembe!

Felkértem egy érzéki táncra, ami nevetésbe fulladt, mert a kitömött hasától még lassúzni sem tudtunk! Egész este álarcban voltunk, majd a buli végeztével együtt mentünk haza. Jókedvű és izgalmas randevú volt. Azóta már együtt élünk…”

 

Még több történetet, őszinte és nyílt szavakat hallhatsz a párkeresőknek és újrakezdők részére szervezett szeptember 27-i rendezvényünkön, ahol Bibók Bea szakpszichológus és Horváth Orsolya coach fog előadni, utána pedig vezetett ismerkedést tartunk.

Gyere el Te is – és írj egy új történetet.