A férfi választ, a nő dönt – összegzi a mondás az élet tapasztalatát. A helyzet egy férfi számára amikor a nő dönthet. Miután a Férfi választott. 

A legszebb pillanat egy férfi számára, amikor újra Férfivá válhat. Majd FÉRFI lesz belőle. Előbb csak 1 nagybetűvel, majd utóbb csupa nagybetűvel írva. A társkeresés egyik legszebb titka, hogy képes erre a varázslatra. Egy férfi beléphet (újra) úgy egy hölgy életébe, hogy viszonylag gyorsan Férfivá lesz, majd hamarosan. A pótolhatatlan FÉRFI válik bele. Uraim, mindez csak Rajtatok múlik. Mesélünk erről.

A férfiből Férfivá válás a férfi döntése. Hogy az legyen, aki leginkább szeretne lenni. Ahogy korábbi írásunkban utaltunk rá, elhagyja a barackokat) ne a múlttal az előtérben induljon a neki a társkeresésnek. 

Legyen az, aki a leginkább szeret (vagy mindig is szeretett volna) lenni. 

„ Az időutazás helyett, úgy tűnik inkább mégis a világegyetem másik nagy csodáját kellene tanulmányoznom… A nőket!” – Ezt az idős professzor mondja fiatal barátjának a Vissza jövőbe című emlékezetes, világsikerű film egyik epizódjában. 

Vagyis kezdj bele minél előbb, hogy a siker is mihamarabb érkezhessen. A korral nem elmegy, hanem megjön az emberek esze. Csak az önbizalmuk csökkenhet (az átélt veszteségek hatására), azt viszont többnyire csak egy szerelem, egy másik ember ránk csodálkozása és ránk gyönyörködése adhatja vissza a legkönnyebben. 

 

A szabályok egyértelműek: 

Hófehérke megmentője sem zilált zubbonyban, múltbeli Hercegnőkön hezitálva, régi rossz emlékeivel, gondolataival elfoglalva érkezett meg a Hét törpe kis kunyhójához, katalógusban látott lányokon ábrándozva (vagy épp a csipkerózsika@gmail.com levelére várva). Nem elemezgette Hófehérke vagyonát és vagyontárgyait, de még a barátait ( a hét törpét) sem. 

A Herceg egy dologban volt biztos: 

Ő meg tud birkózni majd valamennyi problémával. Hófehérkének meg fogja tudni adni mindazt, ami majd boldoggá teszi, ha kiköpi végre a mérges almát. Nem emlegette fel a boszorkányt, nem elemezte a törpék szociális helyzetét és gondatlanságát és az aktuális helyzet kialakulásának drámaiságát sem. Azon sem ült le egy tölgyfa tövében elmélyedve gondolkodni, hogy vajon elég sudár-e, vagy megfelelő-e a végzettsége egy mérgezett almát nyelt hölgyhöz. Az önbizalmát nem adta oda azoknak a kudarcoknak, amelyeknek odaadhatta volna… 

Hófehérke hercege cselekedett, választott: ezért a Nőért én megteszem… 

Így Hófehérkének erre már – szó szerint is – csak rá kellett ébrednie, a döntés innen már könnyebben ment számára is. – s aHerceg nyert. Elnyerte Hófehérke szívét.

Hamupipőke hercege sem azzal kezdte, hogy „Bocs kislány, tudod mostanában úgy összecsúsztak a dolgok. Apám is olyan fura, céges buli (bál) is lesz a meló helyemen, és annyi mindennek kellene megfelelnem, tudod nem jutott időm semmire, de azért ha ráérsz majd nyomj egy like-ot és ugorjunk össze.”

Tessék? – kérdezte volna erre riadtan Hamupipőke, és a mesének itt is lett volna a vége. 

Ehelyett megint született a helyzetből egy Herceg, akit csak a saját elszántsága (hite) vezethetett. Egy percig sem kapaszkodott a múltja tapasztalatába – amiből volt bőven: „Nyakamon a királyság és sehol egy valamire való Hercegnő, akit elvehetnék ebben a fenséges nagy birodalmunkban??? ( Akivel találkoztam is, mind csak a hercegségemet akarta fele-ségként megosztani).

 Még más szavában is kételkedett – „Fiam az a lány nem Neked való” – vétózta az atyai/baráti tanácsokat is. A bálról már ne is beszéljünk, ahol ugye a birodalma legjava vonultatta fel és mutatta meg kincseit. Mindezen közben az utódlás kérdése is – „Tiéd lesz Fiam a királyság” – kezdett a körmére égni. Egyetlen emberben bízott: a Hercegben. Azaz a saját érzéseiben, amikor azt mondta: „Én hegyen-völgyön is átkelek azzal a fél pár üvegcipővel.” Nem lelki tanácsot kért, nem okos oldalakat böngészte helyette, (hogy: Ki látott már ilyet? Meséljen valaki… ), még csak nem is írta be a Google-be hogy: fél pár cipő királylány keresés, mit-tegyek jaj? Applikációkat sem töltött le a „merrekeressemaszerelmet” alkalmazásról. Ment a feje után. Egyetlen emberben hitt, akiben a végén már senki nem kételkedett: önmagában. 

S hogy a hölgyek könnyen hisznek az ilyen rózsás történetekben? 

S hogy hercegnek lenni könnyű egy mesében? 

Nem egészen. 

A valódi herceg-képző a mindennapok kihívása. A nők várják a Herceget. Természetesen. A magabiztos, nyugodt, kiszámítható, problémáikkal jól megküzdő Férfiakból van hiány. Aki felismeri a helyzetet: amit egy nőnek képtelenség lenne egyedül megoldania – például kiköpni egy mérgezett almát, vagy kiszabadulni egy jogilag is terhelt helyzetből, mely szerint a gonosz mostoha épp lenyúlja az édesapja teljes vagyonát, viszi a házat és az álmokat is. Egy valódi herceg nem igazán áll le itt hezitálni, sokkal inkább azonnal megtalálja egy ilyen helyzetben a megoldást: mégpedig önmagában. Mert Érettebb. Erősebb, vagy épp szakavatottabb egy-egy problémában, mint a nő. Aki gyengébb, gyengédebb és tanácstalanabb is lehet egy-egy ilyen helyzetben. Hamupipőke sem tudott kiszabadulni a mostohája szorításából és Hófehérkének sem volt egyedül annyi esze, hogy ne harapjon újra kettőt az almába bele. 

A kis hercegnők remek példái a Férfiak nélkül meghozott nehéz és rémes döntéseknek. 

Igen Uraim, ilyen is az Élet Nélkületek! 

És ez adjon erőt a karjaidnak, az elmédnek és a cselekvéseidnek is. 

Ez a Herceg-képző alapfoka: 

Erősebb vagyok, mint egy nő. Sárkányok pedig ma is vannak, hétfejű nehéz élethelyzetek, tüzet okádó, pokollá tett női események – és legyőzhetőek. Nincs az a (herceg)nő, aki ellen tudna állni egy ilyen meglepetésnek – hogy valaki nem pusztán pár órára szerződtetné unaloműzőnek, felelősség nélkülien, csetelő kalandozásnak -, hanem a problémáival kezdené. Segítené legyőzné a sárkányait – és a rémálmait is.

Egy valamire való hercegnek (Férfinak) 40-50 felett már tudnia és ismernie kell a saját erejét. 

Az kétségtelen, hogy Hercegeinknek sem tanácsolhatjuk azt, hogy meg kell, hogy mentsenek minden nőt – aki eléjük gurít egy mérgezett almát, vagy egy hagyatéki pert és még ezer más problémát. De, ha megvan az a nő – akinek az illata, a mosolya, a varázsa, elragadó, és az az elhagyott kis fél pár cipője kísért és másra úgy sem illene –, akkor talán valóban helyesebb csinálni a csodákat (mint várni rá). Erősebbnek lenni egy nőnél egy-egy helyzetben szép kihívás. 

(Kedves Hercegek, különösen ajánlható mindez azoknak, akiknek van fiú gyermeke is. Aki szeret(ne) felnézni az Apjára, később is. A Bölcs Királyok ugyanis minden jó mesében bölcsen választanak jól új párt maguknak. Újra (a kihunyt királynőik után is).

Ha szeretnéd letenni a múltat, elindulni az újrakezdés felé és ebben támogató előadásokat hallgatni,  jó társaságban kikapcsolódni és ismerkedni, akkor tarts velünk szeptember 27-én péntek este a rendezvényünkön.

Két előadás és vezetett ismerkedés is lesz, hogy utána könnyebben tudjatok ismerkedni, barátkozni.